Cabro Group

مدیریت خرید قطعات یدکی گیربکس های صنعتی

تدوین و اجرای یک استراتژی مدون برای تامین قطعات یدکی گیربکس های صنعتی شرط لازم برای اقدام موثر و کارآمد در زمان خرابی گیربکس ها میباشد.  برای تدوین یک استراتژی موثر لازم است معیارهای مناسبی انتخاب گردد تا مشخص شود کی، چگونه، چه قطعاتی و از چه منبعی خرید صورت پذیرد باید برخی مفاهیم پاسخ و ارزش دهی گردد.  در این مقاله سعی شده است بر اساس بررسی بیش از 1000 پرونده از  سوابق فروش  و یا مناقصات و استعلام های شرکت های بزرگ صنایع سنگین کشور به بررسی و ارائه راهکاری جهت بهینه سازی  استراتژی های تأمین قطعات یدکی گیربکس های صنعتی سایز متوسط و بزرگ پرداخته شود. بدین ترتیب شرکت ها میتوانند با برنامه ریزی موثر و دقیق تر به مقابله با شکست قطعات مختلف رفته و این اطمینان حاصل گردد که تعمیرات به دلیل روند خرید و تأمین قطعات طولانی و یا غیر موثر نخواهد گردید.

مقدمه:

یکی از مشکلات فعلی صنعت در حوزه گیربکس های صنعتی مسأله انتخاب صحیح گیربکس و یا تأمین قطعات یدکی گیربکس و مدیریت آنها میباشد.

شاید برای شما نیز اتفاق افتاده باشد که یک گیربکس سالها بدون مشکل کار میکرده است و پس از یک حادثه کوچک از قبیل شکست بلبرینگ، مجبور به تعمیرات بر روی گیربکس شده باشید و بعد از آن در دوره های متناوب کوتاه یا میان مدت مدام گیربکس دچار شکست در قسمتهای مختلف شده باشد. حال این سوال مطرح میگردد که به چه دلایلی کارخانجات مشابه در کشورهای توسعه یافته و یا کارخانجاتی که در کشورهای در حال توسعه یا جهان سوم بوده ولی تحت مدیریت شرکت های بزرگ دنیا قرار دارند پس از تعمیرات معمولا با توقفاتی از جنس توقفات ما مواجه نمیشوند؟ البته این نکته حائز اهمیت میباشد که بدلیل مشکلات تحریمی دسترسی به سازنده اصلی و قطعات یدکی در چند سال اخیر بسیار مشکل بوده است .

به غیر از روشهای صحیح و استاندارد نگهداری و برونسپاری به شرکت های متخصص و مجرب، وجود و تهیه یک استراتژی کارآمد در خصوص مدیریت انبار قطعات یدکی گیربکس لازم و ضروری است و نکته از آن مهمتر اجرای دقیق این استراتژی است.

حتی با فرض عدم وجود این نوع مشکلات، ذکر این نکته که ساخت دنده ها و شافت دنده ها با کیفیت مطلوب از چندین هفته تا چندین ماه زمان نیاز دارد و همچنین شکست قطعات امری نیست که بگوییم فقط در کشور ما اتفاق میفتد، سوال اصلی این است که شرکت های مذکور چگونه پس از تعمیرات به کیفیتی مشابه گیربکس تقریبا نو باز میگردند؟

البته به استحضار میرساند هدف از این مقاله کمک به بهینه سازی استراتژی مدیریت قطعات یدکی گیربکس های صنعتی است و پس از اتخاذ این استراتژی عوامل مهم دیگری نیز از قبیل انتخاب سازنده مناسب و همچنین تبحر تکنسین ها و کارشناسان تعمیرات نیز نقش تعیین کننده خواهند داشت که دو عامل اخیر موضوع بحث این مقاله نمیباشد.

روش بررسی:

پیشنهاداتی که ارائه شده است از مجموع نتایج پژوهشی شرکت کابرو بر روی بیش از 1000 پرونده گیربکس های صنعتی سایز متوسط و بزرگ از انواع استعلام ها، مناقصات، بازدیدهای صورت پذیرفته از خطوط تولید، پروژه های مشاوره ای به حدود 100 کارخانه بزرگ کشور در صنایع سنگین از قبیل سیمان، فولاد، سنگ آهن، نورد، پتروشیمی و معادن میباشد.

این مقاله با پاسخ به سوالات ذیل سعی در راهنمایی سازمانها در تدوین مدیریت قطعات یدکی گیربکس های صنعتی بزرگ و متوسط دارد. لذا چنانچه استراتژی تدوین شده با در نظر گرفتن موارد ذیل باشد نتیجه آن بسته به اینکه نحوه نگرش و اولویت بندی مدیران سازمان چگونه باشد باعث میگردد تا مدیران تا حدود کاملی نسبت به نتایج روند تعمیرات واقف خواهند بود و در این خصوص نکات مبهم حذف میگردند.

  • چه زمان باید یک گیربگس کامل خریداری نمود و چه زمان میتوان از قطعات داخلی استفاده نمود؟
  • چه زمان حتما باید از سازنده اولیه خریداری گردد و در چه حالتهایی امکان خرید از دیگر سازندگان میسر میباشد؟
  • کی و کجا میتوانیم یا باید سایز گیربکس را تغییر دهیم؟
  • چه اطلاعاتی نیاز است در اختیار سازندگان قرار گیرد تا گیربکس یا قطعات یدکی گیربکس متناسب نیاز ما ارائه نمایند؟ و در صورت کسری اطلاعات هر کدام چه اهمیتی داشته و چه عواملی را تحت الشعاع قرار میدهد؟

قبل از پرداختن به سوالات فوق مطالبی کوتاه به همراه مثال از دو نوع استراتژی مختلف خرید پروژه را بیان میکنیم که خود نقشی تعیین کننده در زمان بهره برداری و میزان تعمیرات خواهد داشت بیان میکنیم.

تهیه و اجرای یک برنامه استراتژیک انبار قطعات یدکی ما را در پشتیبانی خطوط تولید جهت به حداقل رساندن توقف خطوط کمک مینماید. در غیر اینصورت در برخی موارد استراتژی اشتباه باعث افزایش هزینه های تحمیلی به مجموعه خواهد گردید.

به عنوان مثال استراتژی دو شرکت خصوصی تولید کننده میلگرد را با هم مقایسه مینماییم که هر دو مثال واقعی است:

  • قطعه خراب شده

    شرکت اول با قیمت بسیار نازلی از یکی از شرکت های با کیفیت پایین خارجی (درجه 3) اقدام به خرید گیربکس های خط تولید خود نموده است. دو دستگاه از گیربکس های اصلی خط که از نوع Bevel Helical میباشند پس از کارکردی کمتر از یکسال دچار شکست دنده در مرحله ورودی یعنی دنده های spiral bevel یا کرانویل پینیون گردیده است. با توجه به ایرادات در طراحی و ساخت گیربکس جهت به حداقل رساندن قیمت، متأسفانه این شرکت در طول چندین ماه مجبور به تعویض تمامی دنده ها گردیده که بزرگترین دنده آن تا قطر بیش از یک متر میباشد. نکته حائز اهمیت آنست که هزینه های تعمیرات از هزینه قیمت کل گیربکس بالاتر رفته مضاف بر اینکه به علت شکستهای پی در پی در حال حاضر پوسته گیربکس نیز دچار دفرمگی گردیده است و این اتفاقات همگی در زمان کوتاهی پس از راه اندازی خط شروع گردیده است.
گیربکس درجه 3

                                     گیربکس درجه 3

  • شرکت دوم با گذشت چندین سال از زمان راه اندازی به علت طراحی اصولی و خرید با کیفیت تا بحال شکستی در خصوص دنده های گیربکس های اصلی خود نداشته اند ضمن آنکه این شرکت همزمان با توجه به حجم تولید بیش از ظرفیت نامی  و فشار وارده به گیربکس ها اقدام به تهیه گیربکس هایی با مشخصات فنی یکسان نموده تا در زمان نیاز توقف خط را به حداقل ممکن برساند و ضمنا فرصت کافی برای تعمیرات استاندارد بر روی گیربکس داشته باشد.
گیربکس درجه یک

گیربکس درجه یک

لازم به ذکر است در خصوص گیربکس های اصلی خط نورد ذکر این نکته حائز اهمیت میباشد که خرابی هر کدام از گیربکس های اصلی مخصوصا اگر گیربکس در استندهای ابتدایی خط باشد میتواند خط تولید را با توقف کامل یا محدودیت در سایز تولیدی مواجه نماید و زمان لازم جهت تهیه دنده هایی با کیفیت مناسب میتواند خسارتهایی چندین برابر گیربکس کامل را در بر داشته باشد.

در واقع شکست دنده و یا قطعات داخلی حتی با فرض کیفیت ساخت عالی به دلیل شرایط نصب، نگهداری و بهره برداری میتواند بروز نماید و این اتفاق امری نیست که بگوییم در شرکتهای بزرگ دنیا یا کشورهای پیشرفته اتفاق نمی افتد. متأسفانه در برخی صنایع در ایران به علت مشکلات اقتصادی و عدم توجیه صحیح تیم فنی برای مدیریت های رده بالا در خصوص میزان خسارت در صورت خرابی هر کدام از گیربکس ها بخصوص تجهیزات حساس، تأمین و تهیه قطعات یدکی گیربکس حساس پس از وقوع شکست شروع میگردد. در این حالت با توجه به زمانبر بودن تهیه قطعه یدکی با کیفیت خوب و نیز عدم امکان توقف خط بصورت طولانی مدت، به اجبار اقدام به تهیه قطعات با هر کیفیت ممکن در کوتاه ترین زمان میگردد و  پس از راه اندازی نیز به هیچ عنوان اقدامی در خصوص تهیه قطعه یدکی با کیفیت مناسب و یا خرید یک گیربکس کامل مناسب نمیگردد و پس از مدتی کوتاه دوباره مشکلات تکرار میگردند.

چه زمان باید یک گیربگس کامل و چه زمان باید قطعات داخلی خریداری گردد؟

معمولا در حالتهای ذیل گیربکس کامل باید خریداری گردد:

  • پروژه های جدید
  • گیربکس رزرو جهت گیربکس های حساس
  • مواردی که تعمیرات گیربکس مقرون به صرفه نبوده و بهتر است یک گیربکس کامل خریداری شود.

فرض کنیم در مقام طراحی یک پروژه جدید میباشیم بهتر است حتی اگر از سایز و ابعاد یک گیربکس ساز خاص استفاده مینماییم این مطلب را در نظر داشته باشیم که در صورت تغییر سازنده ممکن است برخی اندازه ها تغییر نمایند تا بدین وسیله واحد بازرگانی را در انجام پروسه خرید کمک نماییم. در غیر اینصورت با اجبار به استفاده از یک سایز مشخص از یک سازنده مشخص، واحد بازرگانی تمامی تأمین کنندگان را ملزم به رعایت ابعاد یک گیربکس ساز خاص خواهد نمود که خود یک عامل افزایش قیمت و زمان تحویل برای گیربکس ها خواهد گردید.

در صورتیکه طراح برای واحد تأمین و تدارکات این موضوع را باز نگه داشته بود تا فقط مشخصات فنی از قبیل ضریب اطمینان، نسبت تبدیل و توان و گشتاور رعایت گردد هر گیربکس سازی میتوانست در مناقصه با ابعاد استاندارد خود شرکت نماید و در نتیجه فضای رقابتی بهتری ایجاد میگردید.

در این خصوص به مثال ذیل توجه فرمایید:

شافت درام

شافت درام

یک شرکت طراح جهت یکی از پروژه های تولید آهن اسفنجی اقدام به طراحی تعدادی درایو نوار نقاله نموده و بر اساس طراحی خود به شرکت پیمانکار برنده مناقصه اعلام نموده تا تعداد 16 عدد درایو کامل شامل موتور، شاسی، گیربکس، کوپلینگ هیدرولیک با ابعاد اعلام شده که بر اساس سایز یکی از گیربکس سازان آلمانی میباشد خریداری نمایند. شرکت پیمانکار با توجه به عدم امکان تهیه این موتورگیربکس ها از شرکت مورد نظر آلمانی با اجازه طراح و کارفرما اقدام به برگزاری یک مناقصه محدود بین چند گیربکس ساز مورد تایید کارفرما مینماید ولی جهت عدم تغییر در طراحی شافت های درام نوارها اعلام مینماید که درایوها باید با ابعاد نصب اولیه بر اساس همان گیربکس ساز آلمانی ارائه گردند. در این حالت، این ابعاد و اندازه ها برای تمامی گیربکس سازان بجز گیربکس سازی که مدنظر طراح بوده است، یک پروژه خاص و با زمان تحویل و قیمت بالاتر تلقی میگردد.در نهایت مناقصه مذکور  باتفاوت قیمت بیش از 25% ارزش کل قرارداد و با زمان تحویل بیش از دو ماه نسبت به حالت استاندارد برنده مناقصه صورت پذیرفت. مضاف بر اینکه از این پس نیز کارفرما جهت خرید قطعات یدکی ملزم به خرید قطعات یدکی از سری محصولات غیر استاندارد این سازنده میباشد که خود باعث ایجاد هزینه ها و زمان تحویل بیشتر میگردد. در حالیکه که اگر طراح دست پیمانکار را برای یک خرید بهینه باز نگه داشته بود هزینه های تغییر سایز شافتهای درام و بلبرینگ ها، یا حتی ساخت مجدد آنها کسری کوچک از مبالغ ذکر شده میبود.

برخی اوقات درخواست خرید برای یک مجموعه تقریبا کاملی از قطعات یدکی داخل یک گیربکس میباشد و در این گونه موارد بهتر است علاوه بر استعلام قیمت قطعات داخل از سازنده اصلی، یک گیربکس کامل را نیز از همان سازنده اصلی و دیگر سازندگان استعلام نمود. زیرا برخی مواقع قیمت مجموعه برخی از قطعات یدکی گیربکس نزدیک به یک گیربکس کامل میباشد.

قطعات یدکی گیربکس

قطعات یدکی گیربکس

به عنوان مثال یک شرکت پتروشیمی جهت دو دستگاه رآکتور خود که جزء تجهیزات کلیدی سایت محسوب شده و توقف آن هزینه های سر سام آوری را اعمال مینماید تمایل به تهیه رزرو دنده های داخلی گیربکس ها را دارد. سیستم درایو هر رآکتور شامل یک دستگاه گیربکس bevel helical با دو مرحله کاهش دور و یک دستگاه گیربکس helical با یک مرحله کاهش دور میباشد که با هم کوپل میگردند و گیربکس ها ساخت یک شرکت آلمانی میباشد.

لیست قطعات درخواستی که به واحد تدارکات اعلام شده شامل یک دست از کلیه دنده ها و شافت دنده های داخلی میباشد.

با توجه به اینکه درخواست مذکور شامل کلیه دنده ها و شافت دنده ها میگردد که قیمت اصلی گیربکس را رقم میزنند ذکر چند نکته حائز اهمیت خواهد بود:

  • قیمت مجموعه کلیه دنده های یک گیربکس حتی با فرض خرید از سازنده اصلی با قیمت خرید یک گیربکس کامل از همان سازنده تقریبا یکسان یا در برخی موارد بیشتر است. این مطلب در هر صنعت دیگر تولیدی نیز صادق میباشد. بعنوان مثال قیمت خرید یک اتومبیل از کمپانی بسیار ارزانتر از قیمت خرید مجموعه کلیه قطعات یدکی همان اتومبیل از همان کمپانی خواهد بود.
  • حتی در صورت خرید از شرکت سازنده اصلی، هیچ نوع گارانتی کارکرد در خصوص دنده و یا قطعات یدکی ارائه نخواهد گردید در حالیکه سازندگان جهت گیربکس کامل گارانتی ارائه خواهند نمود. البته شرایط گارانتی برای شرکت هایی که در کشورهای اروپایی/آمریکایی و حتی برخی کشورهای آسیایی نظیر ژاپن میباشند با توجه به شرایط سیاسی ممکن است غیر قابل اجرا تلقی گردد.

در این زمینه شاید بهترین راه حل پیشنهادی خرید یک ست کامل از هر دو نوع گیربکس با ابعاد نصب یکسان باشد که بدین ترتیب مزایای ذیل را خواهیم داشت:

  • تجهیزات خریداری شده دارای گارانتی خواهد بود.
  • زمان توقف خط با توجه به جایگزینی یک گیربکس کامل کوتاهتر خواهد شد و بر روی گیربکس معیوب در فرصت مناسب میتواند تعمیرات صحیح و اساسی طبق استانداردهای جهانی انجام پذیرد.
  • قطعات سالم گیربکس معیوب میتواند به عنوان قطعات یدکی برای دیگر گیربکس مشابه استفاده گردد.

 

چه زمان حتما باید از سازنده اولیه و در چه حالتهایی امکان خرید از دیگر سازندگان میسر میباشد؟

بطور کلی نمیتوان گفت برای هر قطعه ای حتما باید از سازنده اولیه خریداری نمود مگر آنکه مورد درخواست یک قطعه از داخل گیربکس باشد که هیچگونه نقشه ساختی هم از آن در دست نیست و امکان دمونتاژ و مهندسی معکوس هم وجود ندارد. مثلا فرض کنید یک گیربکس آسیاب غلطکی خورشیدی در صنعت سیمان در حال کار میباشد و تیم تعمیراتی اعلام نموده جهت رزرو در انبار نیاز به یک شافت دنده داخلی گیربکس یا جفت دنده spiral bevel (کرانویل و پینیون) آن میباشد. در این موارد با توجه به اینکه سازندگان معتبر هیچگاه نقشه های ساخت قطعات داخلی را در اختیار مشتری قرار نمیدهند فقط سازنده اصلی میتواند نمونه آن دنده را بدون نیاز به دمونتاژ و مهندسی معکوس ساخته و تحویل نماید.

برای تعیین به اینکه چه زمان حتما باید از سازنده اولیه خریداری گردد و در چه حالتهایی امکان خرید از دیگر سازندگان نیز میسر میباشد در واقع باید پرسشهای ذیل پاسخ داده شده و در یک ماتریس تصمیم گیری با وزن دهی و درجه اهمیت اینکه هر کدام از پاسخها چقدر در رفع نیاز ما تأثیر گذار خواهد بود تصمیم گیری شود. این معیارهای میتواند موارد ذیل باشد:

  1. چه منافعی در صورت خرید از سازنده اصلی عاید ما خواهد شد؟
  2. شرکتهای پیشنهاد دهنده تا چه حد به امر طراحی و محاسبات و مهندسی معکوس تسلط داشته و در این امر تجربه دارند؟
  3. کیفیت ساخت دیگر سازندگان فارق از نام و نشان و ملیت، با توجه به عوامل مهم در کیفیت که در مقالات پیشین در این خصوص مطرح گردید در مقایسه با سازنده اولیه در چه رتبه ای قرار خواهد گرفت؟
  4. با توجه به درجه اهمیت تجهیز مورد نظر، خدمات پس از فروش و میزان گارانتی چکونه خواهد بود؟
  5. سوابق قبلی دیگر فروشندگان برای شرکت های دیگر در ایران و خارج از ایران تا چه حد معتبر میباشد و در چه مقیاسی در این امر متبحر میباشند؟
  6. از نظر شرایط بازرگانی با توجه به ریسک خرید از برخی شرکتهای اروپایی چه تضمینی در خصوص تحویل کالا در موعد مقرر وجود دارد و در صورتیکه به هر دلیل کالای مزبور حمل نگردید خط تولید تا چه میزان و در چه نقاطی تحت تأثیر قرار خواهد گرفت؟
  7. با توجه به وجود انواع واسطه ها و دلالان و امکان ساخت هر نوع جنس تقبلی بنا به درخواست مشتری در ایران و یا دیگر کشورها و عدم امکان ردیابی دقیق اجناس اروپایی در خصوص محل اصلی ساخت، نوع ارتباط ما با دیگر سازندگان از چه طریقی میباشد؟ و ارتباط مستقیم ما با تولید کننده یا نماینده رسمی شرکت است یا دلالان و تجار؟
  8. زمان تحویل با توجه به لزوم رعایت برخی پروسه ها بر اساس استانداردهای جهانی، شرایط اجتماعی و سیاسی و امکان تبادل کالا بین کشورهای طرفین (در صورتیکه خرید خارجی میباشد) چه مدت خواهد بود؟
  9. فروشنده یا سازنده چه امکاناتی در ایران جهت ارائه خدمات اضطراری در صورت نیاز دارا میباشد؟

کی و کجا میتوانیم یا باید سایز گیربکس را تغییر دهیم؟

سایز

طی سالها فعالیت در این حوزه و بررسی هزاران پرونده مختلف یکی از دلایل خرابی گیربکس های صنعتی را میتوان تغییرات مختلف در سیستمها و عدم بررسی و مطالعه لازم در خصوص امکان سنجی کارکرد مناسب گیربکس برای شرایط تغییر یافته عنوان نمود. حتی در بسیاری از موارد تغییر اعمال شده به علت یک اتفاق و تحت عنوان شرایط اضطراری صورت پذیرفته ولی پس از آن بدون توجه به این موضوع شرایط کماکان ادامه یافته و مساله بغرنج تر اینجاست که پس از مدتی مدیران فنی که در زمان مربوطه با توجه به اقتضای شرایط این تغییرات را در سیستم اعمال نموده بودند از این شرکت رفته و یا پست سازمانی آنها تعویض شده و نفرات جدید هم هیچ اطلاعی از این موضوع ندارند و تغییرات اعمال شده در سیستم برای شرایط اضطراری ادامه میابد. بدین ترتیب با شروع خرابی تیم فنی صرفا در پی تعمیر گیربکس بوده و این تعمیرات و خرابی پی در پی تکرار میگردند و هزینه های سنگینی به سازمان تحمیل میگردد.

لازم به ذکر است در گذشته بعلت نبود خواص تکنولوژی های جدید در زمینه مواد اولیه، عملیات حرارتی و کلاس دقت ماشین کاری سازندگان ضریب اطمینان لازم را بر روی سایز و حجم دنده ها اعمال مینمودند. لذا در حال حاضر با توجه به تکنولوژی های روز دنیا امکان ساخت گیربکسی با ابعاد کوچکتر متناسب با سرعت، گشتاور و توان در حال انتقال ساخت که مزایایی از قبیل مصرف انرژی پایینتر و  قطعات یدکی کمتر خواهند داشت.

 

نتیجه گیری:

هدف از مدیریت خرید قطعات یدکی گیربکس های صنعتی، پشتیبانی خط تولید به نحوی است که پس از تعمیرات، بهره بردار با ظرفیت، کیفیت و راندمان قبلی و در عین حال با حداقل سرمایه گذاری بتواند از خط تولید بهره برداری نماید.

اگر در زمان خرید پروژه تمهیدات لازم برای تهیه کیفیت مناسب برای گیربکس های صنعتی و منابع تأمین آنها اندیشیده شده باشد، در زمان بهره برداری هزینه های توقف خطوط و تعمیرات و قطعات یدکی گیربکس کاهش قابل ملاحظه ای خواهد داشت.

در واقع گیربکس های صنعتی بعنوان قلب خطوط تولید محسوب میگردند، بدین معنا که توقف آنها منجر به توقف یک سیستم خواهد شد و معمولا هزینه این توقف بیش از هزینه تعمیرات یا حتی خرید گیربکس میباشد، لذا هرگونه صرفه جویی غیر علمی در این زمینه میتواند هزینه هایی به مراتب بالاتر به سیستم اعمال نماید.

 در استراتژی مدیریت قطعات یدکی در وهله اول باید تعیین گردد گیربکس ها از نظر ضرایب اطمینان لازم چگونه میباشند و گیربکس هایی که جزء گیربکس های حساس بوده و ضریب اطمینان پایینتری هم نسبت به حداقل مورد نیاز دارند در صدر اولیت خرید یک گیربکس کامل قرار گیرند و تا حد ممکن ضرایب اطمینان آنها افزایش یابد وگرنه تعمیرات صرفا بعنوان یک راه حل کوتاه مدت خواهد بود.

برای پشتیبانی کارآمد خطوط تولید که مجهز به گیربکس های صنعتی با کیفیت هستند، نیازمند یک استراتژی تعمیراتی موثر میباشیم و در این خصوص در ابتدا باید گیربکسها اولویت بندی شده و جهت گیربکسهای حساس که بطور مستقیم در ظرفیت تولید تأثیر گذار میباشند یک گیربکس کامل با مشخصات فنی یکسان (از سازنده اصلی یا یک سازنده با کیفیت مناسب) خریداری گردد. بدین ترتیب مدت زمان بازگشت به تولید کمتر شده و همچنین فرصت کافی برای تعمیرات اصولی بر روی گیربکس معیوب تأمین میگردد.

در زمانیکه کسر زیادی از قطعات داخلی یک گیربکس باید خریداری گردند، بهتر است همزمان یک گیربکس کامل نیز از سازنده اصلی و یا دیگر سازندگان با مشخصات فنی یکسان استعلام گردد تا عطف به مباحث گذشته مقرون به صرفه بودن یا نبودن خرید قطعات داخلی بررسی شود.

همچنین در زمان طراحی پروژه ها تا قبل از مشخص شدن برنده مناقصه نباید طراحیها وابسته به یک گیربکس ساز خاص گردد وگرنه عملا برگزاری مناقصه با توجه به نبود شرایط یکسان برای همه شرکت کنندگان منتج به یک خرید بهینه نخواهد گردید و در آینده نیز هزینه خرید قطعات یدکی گیربکس بالاتر خواهد بود. ضمنا در خصوص خطوط تولید با قدمت بیش از 30 سال، معمولا امکان خرید یک گیربکس با تکنولوژی مدرن و ابعاد کوچکتر میسر میباشد که باعث میگردد در آینده علاوه بر کاهش مصرف انرژی، قیمت قطعات یدکی گیربکس نیز کاهش یابد که به سازمان در مدیریت خرید قطعات یدکی گیربکس های صنعتی کمک شایانی خواهد نمود.

برچسب ها:, , , ,